LeadSuite: zo werkt het!

Benader je bezoeker op precies het juiste moment

Zou het niet ideaal zijn als je elke potentiële klant precies op het juiste moment zou kunnen benaderen? Op het moment dat jouw website bezoeker een behoefte heeft, op het moment dat hij een vraag heeft.

Natuurlijk kun je afwachten tot hij contact met jou opneemt. Maar je overtreft pas echt elke verwachting als je jouw klant kunt benaderen op het juiste moment. Met LeadSuite kan dat.

Zo werkt LeadSuite

LeadSuite home

LeadSuite geeft je een overzicht van bedrijven die jouw website hebben bezocht. Je ziet in 1 oogopslag wanneer een bezoeker op de website was, hoeveel en welke pagina’s hij heeft bekeken, of het een terugkerende bezoeker is, of een nieuwe.

stats

In de statistieken zie je de gemeten bezoekers per week, maand of dag.

branche_analyse

Per branche maakt LeadSuite een analyse. Dit is nuttig, want daarmee kun je achterhalen of een bedrijf dat je website bezoekt, in de branche van je doelgroep zit.

engagement

Bij engagement kun je zien of een bezoeker terugkomt en hoe vaak. Als een bezoeker vaker terugkomt, kun je dat opvatten als een signaal dat hij interesse heeft in jouw producten of diensten. Hierop kun je besluiten om hem te benaderen. Bijvoorbeeld met een aanbieding,
(informatieve) e-mail en je kunt hem zelfs bellen.

bedrijfskaart

Per bedrijf geeft LeadSuite een overzicht van de bezoeken, contactpersonen en genomen acties.

filteren

Je kunt per webpagina bekijken welk bedrijf deze pagina heeft bezocht en wanneer.

classificeren

Elk bedrijf kun je classificeren. Bijvoorbeeld: lead, suspect, concurrent, zakenpartner, niet interessant, klant, etc.

Rapportage

Je kunt LeadSuite zo instellen, dat je dagelijks of wekelijks een rapport ontvangt van de bezoekers aan je website. Je kunt ook eens tap verder gaan: je kunt je abonneren op een rapport dat helemaal op jouw wensen is toegespitst. Dat rapport kan betrekking hebben op een bepaald onderdeel van de site, een bepaald deel van het aanbod of zelfs van het websitebezoek uit een bepaald rayon of regio.

Direct aan de slag

LeadSuite helpt je om inzicht te krijgen welk bedrijf jouw website bezoekt, en wanneer hij dat doet. Je kunt met LeadSuite direct zien welke pagina’s hij heeft bezocht. Via een koppeling met LinkedIn kun je zelfs de juiste contactpersoon van het bedrijf achterhalen.

LeadSuite is eenvoudig in het gebruik en brengt de informatie over jouw website bezoekers helder en overzichtelijk in beeld. LeadSuite is eenvoudig te installeren en je kunt het direct inzetten; een lang implementatietraject is niet van toepassing. LeadSuite werkt intuïtief en is te bedienen zonder handleiding of training. Je kunt dus direct aan de slag!

Lead generatie

Doordat we zó gedetailleerd in beeld brengen welk bedrijf jouw website bezoekt en waar de interesse naar uit gaat, is KeyWare LeadSuite het perfecte gereedschap waarmee je leads kunt genereren. Je kunt als sales professional direct en pro-actief handelen. Koude acquisitie is niet meer nodig! In plaats daarvan kun je de klant benaderen op het moment dat hij interesse toont. Met de informatie die je over je website bezoeker hebt, kun je hem op precies het juiste moment een aanbieding doen, of contact opnemen en jouw hulp aanbieden.

Bestaande klanten

Het is vastgesteld dat 83% van de zakelijke beslissers het internet afspeurt op het moment dat hij een behoefte heeft. Zo ook jouw klant. En hij kijkt niet alleen op jouw website, maar ook op de site van je concurrenten.

De 80/20-regel

De 80/20-regel gaat er vanuit dat 80% van de omzet uit 20% van de klanten komt. Kennelijk zijn dat klanten die de weg naar jouw salesteam blindelings weten te vinden. Maar laten we eens kijken naar die andere 80%; hoe krijgen we dáár meer omzet uit. Er zitten veel ‘shoppers’ tussen die op jouw website kijken, maar ook op de website van de concurrent. Maar met LeadSuite weet je dat jouw klant zich aan het oriënteren is. En dan kan je hem benaderen. Een betere aanleiding is er niet! Je zult elke verwachting overtreffen, want je benadert je bezoeker precies op het goede moment.

LeadSuite laat je precies zien wanneer en waarnaar je bestaande klanten op zoek zijn.

Voor wie

LeadSuite is gemaakt ter ondersteuning van elke sales afdeling, verkoop buitendienst, binnendienst en marketingafdeling. Uiteenlopende bedrijven gebruiken LeadSuite. Het is geschikt voor bedrijfsmakelaars tot advocatenkantoren, van ICT-bedrijven tot evenementenlocaties.

Meer weten?

Wil jij weten of LeadSuite voor jou kan werken? Neem vrijblijvend contact met ons op of vul onderstaand contactformulier in. Ons team helpt je graag verder.