Geen Snoobi voor KeyWare

Clement, wat hoor ik nu? Geen Snoobi voor KeyWare? Maar je ging toch met Snoobi samenwerken? Dat las ik in een blog van Bedrijvenpagina.nl

Ja dat was ook de bedoeling, maar we konden het niet eens worden.

Kun je dat uitleggen?

Om te kunnen doen wat ik voor ogen had met KeyWare, moest er een ingewikkelde interface gemaakt worden en dat was nogal een project. Snoobi wilde dar niet in investeren en dat begrijp ik ergens ook wel. Ik kon natuurlijk geen garanties afgeven over het aantal te verkopen licenties en dan is het lastig om daar een business case op te baseren.

Kon je daar dan niet zelf in investeren? 

Nee helaas niet. Je hebt het meteen over een serieus bedrag en dat had ik niet beschikbaar. En daar wordt je dan vanzelf heel creatief van haha.

Je lacht nu wel, maar ik heb wel eens gehoord dat Snoobi de beste webanalyse-tool is.

Dat is het misschien ook wel. Het probleem is alleen dat het zó uitgebreid is dat je er als gebruiker een dagtaak aan hebt om er bruikbare informatie uit te halen. Dat is prima als het je job is (als marketingmanager van een of andere verzekeringsmaatschappij ofzo), maar voor kleinere ondernemingen waar ik mijn focus op heb, is het geen doen. De eerste week ben je onder de indruk en daarna steek je er geen tijd meer in. En ik kan het weten, want ik heb het zelf geprobeerd. Snoobi is echt een prachtig instrument met onwaarschijnlijk veel mogelijkheden, maar als het niet je dagelijkse bezigheid is, dan word je er al snel tureluurs van. Ik noem het een overkill aan informatie. En wat ik veel belangrijker vindt: je kunt de gegevens niet zelf verrijken.

En nu? Hoe kom je nu aan al die gegevens?

Haha, dat is het geheim van de smid. Nee even serieus; de gegevens komen uit verschillende databases, waaronder de Kamer van Koophandel. Mooie rijke gegevens dus met telefoonnummers, branchecode etc.

Branchecode! Dat is handig!

Heel goed! Je ziet in één oogopslag of je de doelgroep waarvoor je je website hebt gemaakt ook daadwerkelijk bereikt. En als dat niet zo blijkt te zijn, zijn er verschillende maatregelen die je kunt nemen om het tij te keren. Denk aan SEO, re-marketing en het aanpassen van de content. Daar hebben we bij WebsiteMarketing.nl allemaal specialisten voor. En het mooie is: je ziet direct het resultaat terug in KeyWare Lead Suite.

No Comments Yet.

Leave a comment