Voorbereiding, marketing en groei van je webshop

Een bijzondere ontmoeting met Gert Bras

Vrijdagmiddag 16 januari: ik tref Gert in het Ondernemers Plaza in Amersfoort. Een lekkere plek met goeie koffie. (Daar zou ik vaker heen moeten gaan.)

Ik raakte een paar dagen eerder met Gert in gesprek op onze sociëteit en we bleken nogal wat professionele raakvlakken te hebben. We vonden het een prima aanleiding om eens verder te verkennen wat we voor elkaar zouden kunnen betekenen. We doen allebei iets met websites en met marketing. Dat is precies de reden waarom ik mijn ontmoeting hier met jullie wil delen.

Over Gert Bras

Gert Bras

Gert Bras

Gert is een goedlachse, grote kerel. Hij weet waar hij over praat en hij weet zijn ideeën op heldere en overtuigende wijze te brengen. We hebben duidelijk een klik. Gert is directeur van 4U Training en hij heeft zich de afgelopen jaren bekwaamd en gespecialiseerd in e-learning. Hij ontwikkelt leerprogramma’s waarin hij zijn kennis en ervaring op laagdrempelige wijze deelt.

Op dit moment legt hij de laatste hand aan een serie online cursussen, speciaal afgestemd op ondernemers die een webshop willen starten. Hij bereidt aspirant-internetondernemers winkeliers voor op het avontuur dat ze te wachten staat. Hij heeft me een sneak-preview gegund en vandaag heb ik de eerste hoofdstukken doorgenomen. Ik heb er door 2 brillen naar gekeken: als internet marketeer én als retailer. En ik kan niet anders zeggen dat ik diep onder de indruk ben.

HELP! ik moet een webshop

Ondernemers met een "echte" winkel weten het allemaal: ik moet een webshop. Er vindt een zorgwekkende verschuiving plaats in de wijze waarop consumenten hun geld besteden. Veel winkeliers staan op de drempel van het openen van hun digitale filiaal, maar hebben geen flauw idee wat ze te wachten staat en waar ze moeten beginnen.

Planmatige aanpak webshop

De cijfers liegen er niet om: “Zo'n 80% van de webwinkeliers kan geen inkomen verdienen met de webshop en 35% heeft zelfs nooit winst gemaakt. Uit onderzoek blijkt dat succes en falen alles te maken heeft met de planmatige start van een webshop. Zonder goed plan geen succes, kort gezegd” aldus Gert Bras.

Hoe krijg ik mijn webshop rendabel?

Gert had mij al beloofd dat de cursus niet over techniek zou gaan. Gelukkig. Want de techniek is van zwaar ondergeschikt belang. Er zijn voldoende kant-en-klare webshops te huur en te koop waar je geen enkele technische kennis voor nodig hebt. Nee, de cursus van Gert gaat over de enige vraag die er echt toe doet, namelijk: hoe open ik een webshop die mensen kunnen vinden en waar ze ook nog dingen gaan kopen. Een webshop beginnen is namelijk niet zo ingewikkeld. Maar de kwestie is natuurlijk: hoe krijg ik ‘m rendabel. Want als je niet uitkijkt loop je erop leeg, zowel financieel als qua tijd. Een goede voorbereiding is dus essentieel. Een betere voorbereiding dan de cursus van Gert kan ik me niet voorstellen.

Webshop marketing

In zijn programma’s focust Gert op de voorbereiding, de marketing én de groei. Hij helpt je om een plan te maken op basis van product-markt-combinaties, SWOT analyses en financiële prognoses. Hij leert je hoe belangrijk marketing en welke middelen je moet inzetten om van je webshop een succes te maken. Je kunt de mooiste en best uitgeruste webwinkel hebben, maar als niemand weet dat je bestaat, verkoop je helemaal niets.

Voorbereiding, marketing en groei van je webshop

Inspiratie geeft transpiratie, zeggen ze wel eens. Na mijn gesprek met Gert Bras besloot ik hem eens goed 'door te zagen' over zijn achtergrond en drijfveren. Al is het maar omdat zijn CV indrukwekkend en breed is, hij weet te inspireren en te motiveren, maar vooral omdat hij een man met een missie lijkt te zijn. Wat drijft hem? Dus vroeg ik het hem.
Het interview lees je hier.

Meer lezen over Gert Bras en zijn werk?

Kijk op  www.4utraining.nl en www.webshop-pro.nl

of nog leuker: abonneer je op zijn humoristische en leerzame columns 

Meer informatie over de cursussen die worden aangeboden door Webshop-Pro vind je hier

No Comments Yet.

Leave a comment